Pažinkime kaimynus Žiemgaloje

Akcijos „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ ir mobilios aplikacijos „Kaimini Zemgale“ privatumo politika

Akcijas “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē” un mobilās aplikācijas „Kaimini Zemgale“ privātuma politika

 

Šioje Privatumo politikoje pateikiame pagal Europos Sąjungos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679 (ES) (toliau – Reglamentas) privalomą informaciją apie asmens duomenų tvarkymą, atliekamą Jums naudojantis mūsų interneto svetaine. 

Šīs Privātuma politikas mērķis ir sniegt informāciju fiziskai personai (datu subjektam) par personas datu apstrādes nolūku, apjomu un aizsardzību, apstrādājot datu subjekta personas datus, lietojot mūsu interneta vietni. Privātuma politika attiecībā uz personas datu aizsardzību pamatojas uz 2016. gada 27. aprīļa Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 2016/679.

Duomenų valdytojas, nustatantis Jūsų asmens duomenų tvarkymo tikslus ir priemones, yra Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras (juridinio asmens kodas 300053529, adresas Žemaičių g. 9, LT-84147 Joniškis, telefonas , el. paštas 
vic@jvic.lt). 

Datu pārvaldītājs, kurš nosaka jūsu personas datu apstrādies mērķus un līdzekļus ir Jonišķu tūrisma un uzņēmējdarbības informācijas centrs (juridiskās personas kods 30005329, adrese Žemaiču iela 9, LT-84147 Joniškis, vic@jvic.lv


Svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte privatumo politiką, nes joje numatytos sąlygos taikomos fiziniams asmenims lankantis mūsų interneto svetainėje, vykdant komunikaciją su mūsų Įstaiga ir kitokiu būdu pateikiant asmens duomenis. Prašome reguliariai perskaityti aktualią šio dokumento versiją, nes ateityje jos turinys gali keistis.

Svarīgi, lai jūs uzmanīgi iepazītos ar privātuma politiku, jo tajā ir paredzēti noteikumi, kuri tiek piemēroti fiziskām personām apmeklējot mūsu interneta vietni, veicot komunikāciju ar mūsu iestādi un citādā veidā nododot personas datus.. Lūdzam regulāri izlasīt šī dokumenta aktuālo versiju, jo nākotnē tās saturs var mainīties.

Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Reglamente. 

Privātuma politikā lietojamie jēdzieni ir saprotami tā, kā tie ir atrunāti reglamentā.

Žemiau pateikiama informacija apima šiuos duomenų tvarkymo tikslus: (i) dalyvavimą akcijoje „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ (ii) skundų, paklausimų ar užsakymų administravimą; (iii) komunikacija elektroniniu paštu; (iv) sutarčių sudarymas ir vykdymas. Šioje Privatumo politikoje taip pat aprašomos Jūsų kaip duomenų subjekto teisės, duomenų teikimas jų gavėjams ir kitos asmens duomenų tvarkymo sąlygos, taikomos visiems aukščiau išvardintais tikslais Įstaigos tvarkomiems asmens duomenims.

Tālākā informācija skaidro šo datu apstrādes mērķus: 1)dalību akcijā “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē”,, 2)sūdzību,….vai pieprasījumu administrēšanu; 3)komunikāciju e-pastā; 4)vienošanos (īgumu) slēgšanu un izpildi. Šajā privātuma politikā tāpat atrunātas arī jūsu kā datu subjekta tiesības, datu nodošana to saņēmējiem un citi personas datu apstrādes noteikumi, kas piemērojami visiem augstāk minētajiem mērķiem. …..

Dalyvavimas akcijoje „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ 

Dalība akcijā “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē”

Jeigu išreiškėte savo valią dalyvauti mūsų akcijoje „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“, Jūsų savanoriškai pateikti asmens duomenys, įskaitant elektroninio pašto adresą, telefoną bei nuotraukas bus naudojami tam, kad paminėtais kontaktiniais duomenimis būtų galima administruoti loteriją bei Jums pateikti informaciją apie laimėjimą.

Ja izpaudāt savu gribu piedalīties mūsu akcijā “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē”, jūsu brīvprātīgi nodotie personas dati, ieskaitot e-pasta adresi, telefonu un fotoattēlus, tiks izmantoti, loterijas administrēšanā, kā arī informācijas nodošanā veiksmīgas izlozes gadījumā.

Jūsų asmens duomenys akcijos administravimo tikslu bus tvarkomi 5 metus nuo Jūsų duomenų pateikimo.

Siekiant įgyvendinti savo teisę „būti pamirštam“, Jūs turite teisę kreiptis į Įstaigą tel. +370 646 25983 arba el. paštu: 
vic@jvic.lt.

Jūsu personas dati akcijas administrēšanas nolūkos tiks saglabāti 5 gadus no iesniegšanas brīža. Ja vēlaties izmantot savas tiesības “būt aizmirstam”, jūs varat griezties iestādē pa tel. +370 64625983, vai e- pastā vic@jvic.lt.


Skundų, paklausimų ar užsakymų administravimas 

Sūdzību, pieprasījumu un pasūtījumu administrēšana.

Jeigu elektroniniu paštu, raštu ar kitokiu būdu pateikėte skundą, pretenziją, paklausimą ar užsakymą, Jūsų savanoriškai pateikti asmens duomenys bus tvarkomi šio skundo, pretenzijos, paklausimo ar užsakymo administravimo tikslu. 

Ja e-pastā, rakstiski vai citā veidā iesniedzāt sūdzību, pretenziju, pieprasījumu vai pasūtījumu, jūsu brīvprātīgi iesniegtie dati tiks lietoti šīs sūdzības, pretenzijas, pieprasījuma vai pasūtījuma administrēšanas nolūkos.

Jeigu Jūsų pateiktas skundas ar pretenzija bus susijęs su potencialiai galinčiu kilti ginču, galimai padaryta žala ir pan., taip pat jeigu vykdant užsakymą atsiras sutartiniai santykiai, Jūsų asmens duomenys gali būti saugomi maksimalų 10 metų laikotarpį. Jeigu su skundu ar pretenzija susiję asmens duomenys nebus susiję su galimu ginču, jie bus sunaikinti per trumpesnį laikotarpį, kai šie duomenys nebebus reikalingi tikslui pasiekti. Įprastai toks laikotarpis neviršija 1 metų. 

Ja jūsu iesniegtā sūdzība vai pretenzija būs saistīta ar potenciāli iespējamu strīda situāciju, iespējamu zaudējumu radīšanu un taml., tāpat, ja izpildot pieprasījumu radīsies līguma attiecības, jūsu dati var tikt saglabāti maksimāli 10 gadus. Ja ar sūdzību vai pretenziju saistītie personas dati nebūs saistīti ar iespējamu strīda situāciju, tie tiks dzēsti īsākā laika periodā, tiklīdz vairs nebūs nepieciešami mērķa sasniegšanai. Parasti šāds laika sprīdis nepārsniedz 1 gadu.

Jūsų asmens duomenų tvarkymas bus grindžiamas Jūsų laisvos valios išraiška, t.y. sutikimu pateikti duomenis, tačiau, tam tikrais atvejais (pavyzdžiui, esant galimybei kilti ginčui ar jam kilus) skundo tolesnio saugojimo pagrindas gali tapti teisės aktas.

Jūsu personas datu apstrāde tiks balstīta uz jūsu brīvas gribas apliecinājumu, tas ir- piekrišanu iesniegt datus, tomēr atsevišķos gadījumos,(piemēram, ja ir iespējama vai jau esoša strīdus situācija) sūdzības tālākas saglabāšanas pamats var kļūt par juridisku aktu.

Komunikacija elektroniniu paštu 

Komunikācija e-pastā.

Pagal Reglamentą asmens duomenimis yra laikomas susirašinėjimo elektroniniu paštu turinys, net jeigu susirašinėja juridinių asmenų darbuotojai. Atsižvelgdami į tai, elektroninės komunikacijos turiniui, taip pat elektroninio pašto adresams yra taikomos pagal Reglamentą privalomos asmens duomenų tvarkymo taisyklės. 

Pēc Reglamenta par personas datiem ir uzskatāms elektroniskās sarakstes saturs, pat, ja sarakstās juridisku personu darbinieki. Atsaucoties uz to, elektroniskās komunikācijas saturam, tāpat kā e-pasta adresēm piemērojami pēc Reglamenta obligāti ievērojamie personas datu aizsardzības (vai apstrādes) noteikumi.

Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų laisvos valios išraiška vykdyti komunikaciją elektroniniu paštu ir joje pateikti tam tikrus duomenis, t.y. sutikimas. Be to, duomenų tvarkymo pagrindas taip pat gali būti sutarties vykdymas bei teisės aktuose numatytų pareigų vykdymas. 

Jūsu personas datu apstrādes pamats ir jūsu brīvas gribas izpausme (apliecinājums) veikt komunikāciju e-pastā un tajā iesniegt atbilstošus datus, tai skaitā-piekrišanu. Bez tam, datu apstrādes pamats iemesls var būt arī līguma izpilde vai tiesību aktos paredzētu pienākumu pildīšana.

Jūsų elektroninio pašto adresas, susirašinėjimo turinys ir susiję duomenys bus tvarkomi laikantis proporcingumo principo. Šie duomenys visų pirma bus matomi to asmens, su kuriuo tiesiogiai elektroniniu paštu komunikuosite. Tačiau tam tikrais atvejais Jūsų susirašinėjimą gali perskaityti ir kiti darbuotojai, pavyzdžiui, vidaus administravimo, galimų teisės aktų ar vidaus taisyklių pažeidimų tyrimo, darbuotojo pavadavimo ir susijusiais tikslais bei panašiose situacijose. 

Jūsu e-pasta adrese, sarakstes saturs un saistītie dati tiks apstrādāti pieturoties pie proporcionalitātes principa. Vispirms tos redzēs tā persona, ar kuru tiešā veidā veiksiet elektronisko komunikāciju.


Sutarčių sudarymas ir vykdymas 

Līgumu slēgšana un izpilde

Sutarčių sudarymo ir vykdymo tikslu tvarkysime tuos Jūsų duomenis, kuriuos pateiksite sudarydamas sutartį, taip pat tuos duomenis, kuriuose gausime Jums vykdant sutartį. Jeigu nepateiksite savo asmens duomenų, negalėsime Jūsų identifikuoti ir sudaryti su Jumis sutarties. 

Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas šiuo tikslu yra sutarties vykdymas arba Jūsų prašymu atliekami veiksmai prieš sudarant sutartį. Tam tikrų asmens duomenų tvarkymo veiksmų pagrindas taip pat gali būti teisės aktuose numatytų prievolių vykdymas, pavyzdžiui, siekiant atitikti mokesčių mokėjimą reglamentuojančiuose teisės aktuose numatytas pareigas. 


Līgumu slēgšanas un izpildes nolūkos apstrādāsim tos jūsu datus, kurus iesniegsiet slēdzot līgumu, kā arī tos datus, kurus iegūsim līguma izpildes laikā. Ja neiesniegsiet savus personas datus, nevarēsim jūs identificēt un noslēgt ar jums līgumu.

Jūsu personas datu apstrādes nolūks šajā gadījumā ir līguma izpilde vai pēc jūsu pieprasījuma veicamās darbības pirms līguma slēgšanas. Tam atbilstošu personas datu apstrādes darbību nolūks tāpat var būt tiesību aktos paredzētu saistību izpilde, piemēram, veicot reglamentējošos tiesību aktos paredzēto nodokļu samaksu.


Asmens duomenų teikimas duomenų gavėjams 

Personas datu iesniegšana datu saņēmējiem.

Jūsų asmens duomenys gali būti teikiami:

  • IT, serverio, pašto, archyvavimo, rinkodaros, buhalterijos, pašto ir kurjerio paslaugų teikėjams;

  • notarams, antstoliams, advokatams, konsultantams, auditoriams, skolų išieškojimo bendrovėms;

  • teisėsaugos ir priežiūros institucijoms, teismams, kitoms ginčus nagrinėjančioms institucijoms;

  • potencialiems arba esamiems mūsų Įstaigos konsultantams ar asmenims.

 

Jūsu personas dati var tikt sniegti:

  • IT, servera, pasta, arhivēšanas, mārketinga, grāmatvedības, kurjerpasta pakalpojumu sniedzējiem

  • Notāriem, tiesu izpildītājiem, advokātiem, konsultantiem ,auditoriem, parādu piedzinēju kompānijām,

  • Likumsargu un kontrolējošām institūcijām, tiesām, citām strīdus izskatīšanas institūcijām;

  • Potenciāliem vai esošiem mūsu iestādes konsultantiem vai personām


Kokie yra asmens duomenų apsaugos principai, kurių mes laikomės? 

Kādi ir personas datu aizsardzības principi, kurus mēs ievērojam?

Renkant ir naudojant Jūsų pateiktus, o taip pat iš kitų šaltinių gautus Jūsų asmens duomenis, laikomasi šių principų:

  • Jūsų asmens duomenys tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu (teisėtumo, sąžiningumo ir skaidrumo principas);

  • Jūsų asmens duomenys renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu (tikslo apribojimo principas);

  • Jūsų asmens duomenys yra adekvatūs, tinkami ir tik tokie, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi (duomenų kiekio mažinimo principas);

  • tvarkomi asmens duomenys yra tikslūs ir prireikus atnaujinami (tikslumo principas);

  • Jūsų asmens duomenys yra laikomi tokia forma, kad asmens tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina tais tikslais, kuriais Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi (saugojimo trukmės apribojimo principas);

  • Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo (vientisumo ir konfidencialumo principas).

 

Apkopojot un lietojot jūsu iesniegtos, tāpat no citiem avotiem iegūtos jūsu personas datus, ievērojam šādus principus:

  • jūsu personas dati tiek apstrādāti likumīgā, godīgā un caurskatāmā veidā (likumības , godprātības un caurskatāmības princips);

  • jūsu personas dati tiek vākti noteiktiem, skaidri norādītiem un likumīgiem mērķiem un tālāk netiek apstrādāti šiem mērķiem neatbilstošos nolūkos (mēŗķa ierobežojuma princips)

  • jūsu personas dati ir adekvāti , derīgi un tikai tādi, kuri nepieciešami to mērķu sasniegšanai, kuru dēļ tie apstrādājami (datu daudzuma samazinājuma princips)

  • apstrādājamie dati ir korekti un pēc vajadzības atjaunojami (korektuma princips)

  • jūsu personas dati ir saglabājami tādā formā, lai personas identitāti varētu noteikt ne ilgāk, cik tas nepieciešams to mērķu sasniegšanai, dēļ kuriem jūsu personas dati tiek apstrādāti ( saglabāšanas ilguma ierobežojuma princips);

  • jūsu personas dati ir apstrādājami tādā veidā, lai piemērojot attiecīgos tehniskos un organizatoriskos līdzekļus , būtu nodrošināta atbilstoša personas datu drošība, ieskaitot aizsardzību no datu apstrādes bez atļaujas vai nelikumīgas datu apstrādes, kā arī no netīšas pazaudēšanas vai sabojāšanas (viengabalainības un konfidencialitātes princips)

Duomenų subjekto teisių įgyvendinimas 

Datu subjekta tiesību ievērošana īstenošana

Informuojame, kad Jūs turite šias duomenų subjekto teises: teisę susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi; teisę reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus papildyti asmens neišsamius asmens duomenis; teisę prašyti savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą); teisę prašyti, kad asmens duomenų tvarkymas būtų apribotas; teisę į duomenų perkėlimą; teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai; teisę atšaukti sutikimą ir nesutikti su asmens duomenų tvarkymu. 

Tam, kad būtų galima įgyvendinti Jūsų duomenų subjektų teises, būtina nustatyti Jūsų tapatybę. Nenustačius Jūsų tapatybės, nebus galima įsitikinti, ar kreipiasi tikrai tas asmuo, kurio asmens duomenys yra tvarkomi, todėl nebus galima įgyvendinti Jūsų teisių. 

Gali būti atsisakyta nagrinėti iš Jūsų gautą prašymą dėl teisių įgyvendinimo arba už tai gali būti paprašyta atitinkamo mokesčio, jei prašymas būtų akivaizdžiai nepagrįstas arba perteklinis, taip pat kitais teisės aktuose nustatytais atvejais. 

Jeigu pageidautumėte įgyvendinti savo duomenų subjekto teises ar turėtumėte kitokių klausimų dėl savo asmens duomenų tvarkymo, prašome kreiptis į mūsų duomenų apsaugos pareigūną šiais kontaktiniais duomenimis: dap@jvic.lt arba pateikti/atsiųsti Įstaigos adresu, nurodytu šios politikos pradžioje.

Informējam, ka jums ir sekojošas datu subjekta tiesības: tiesības iepazīties ar saviem datiem un to apstrādes veidu, tiesības pieprasīt labojumus vai , atsaucoties uz datu apstrādes mērķiem, papildināt trūkstošos nepilnīgus personas datus; tiesības prasīt savu datu dzēšanu vai apturēt savu datu apstrādes darbības (izņemot drošību); tiesības prasīt, lai personas datu apstrāde būtu ierobežota, tiesības uz datu pārcelšanu, tiesības iesniegt sūdzību valsts datu aizsardzības inspekcijai; tiesības atsaukt piekrišanu un neļaut personas datu apstrādi.

Lai varētu ievērot jūsu datu subjekta tiesības , nepieciešams noteikt jūsu identitāti. Nenosakot jūsu identitāti , nebūs iespējams pārliecināties, vai vēršas piesakās tieši tā persona, kuras dati tiek apstrādāti, tādēļ jūsu tiesības nebūs iespējams ievērot.

No jums saņemtās prasības par tiesību ievērošanu izskatīšana var tikt atteikta vai arī no jums var iekasēt atbilstošu maksu naudas sodu, ja prasība ir acīmredzami nepamatota vai pārspīlēta pretrunīga, kā arī citos tiesību aktos noteiktos gadījumos.

Ja jūs pieprasītu ievērot savas datu subjekta tiesības vai jums būtu citi jautājumi par savu personas datu apstrādi, lūdzam griezties pie mūsu datu drošības speciālista : dap@jvc.lt, vai iesniegt/atsūtīt rakstiski uz adresi, kas norādīta šī dokumenta sākumā.