Nevyriausybinių bendruomenių veiklai – naujos patalpos

Atgal

Nevyriausybinių bendruomenių veiklai – naujos patalpos

2022-12-23

Nevyriausybinių bendruomenių veiklai – naujos patalpos

 

Ketvirtadienį iškilmingai duris pravėrė Joniškio nevyriausybines organizacijas bursiantys bendruomenių namai, esantys adresu Upytės g. 1, kuriuos administruoja Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras.

Ši erdvė - tai buvęs pirmasis molinis pastatas , kur 1904 m. įkurta Joniškio vartotojų bendrovė. Jai ilgą laiką vadovavo Stanislovas fon Goesas. 1911 m. gaisro metu sudegusio pastato vietoje - pagal Jokūbo Ušakovo projektą  -pastatytas naujas bendrovės pastatas - pasiekęs mūsų dienas.

Atidarymo renginyje dalyvavo Šiaulių vyskupijos kurijos kancleris kun. Rimantas Žaromskis, Joniškio rajono savivaldybės vadovai, Joniškio Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos dekanas kunigas Remigijus Jurevičius, projekto autorius – projekto vadovas – Darius Jakubauskas bei nevyriausybinių organizacijų atstovai, kurie pasidžiaugė, kad naujoje erdvėje joniškiečiai galės burtis, bendrauti ir įgyvendinti bendras idėjas. O muzikiniais kūriniais renginio dalyvius džiugino Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos bendruomenės nariai.

Atidarytos patalpos Joniškio rajono savivaldybės administracijos buvo suremontuotos įgyvendinus projektą „Prekybos, administracinės ir sandėliavimo paskirties pastatų Upytės g. 1, Joniškio m., paskirties keitimo į kitos paskirties, jų sujungimo ir pritaikymo bendruomenių veiklai“ , kuris yra  suskirstytas į keturis etapus.

Šiuo metu jau įgyvendinti I ir III projekto etapai – suremontuotas pastato fasadas, atnaujintas stogas, nutiesti vandentiekio, buitinių nuotekų ir elektros tinklai. Sutvarkytos vidaus patalpos, įrengti sanitariniai mazgai, priešgaisrinė sistema ir apsauginė signalizacijos sistema. Nugriauti laikini statiniai. Išsaugotas esamas autentiškas XX a. pradžios statybos tūris ir dvišlaičio stogo forma. Autentiški keraminių plytų mūro dūmtraukiai, įrengtos patalpos visuomeninių, bendruomeninių ir kitų organizacijų veikloms.

 

Ateityje bus įgyvendintas antrasis ir ketvirtasis projekto etapas. Buvusiose „Carito“ patalpose planuojama įrengti kabinetus ir pasitarimų salę, sanitarinius mazgus (pritaikytus neįgaliesiems), suremontuoti likusį pastato fasadą, pakeisti esamus neautentiškus langus į naujus medinius ir pakeisti likusią seną stogo dangą. Taip pat planuojamai vidinio kiemelio tvarkymo darbai pritaikant žmonės su negalia.

Laukiam bendravimo, susirinkimų, parodų ir renginių, Jūsų iniciatyvų. Kreipkitės į Joniškio turizmo ir verslo informacijos centrą tel. +370 61844785 dėl salės rezervavimo.