Įgyvendintas projektas „Žiemgalos dvarai atgimsta virtualiai“

Atgal

Įgyvendintas projektas „Žiemgalos dvarai atgimsta virtualiai“

2022-12-09

Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras įgyvendino projektą  „Žiemgalos dvarai atgimsta virtualiai“ kurį dalinai finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Projekto idėja: perkelti į skaitmeninę formą unikalius ir vertingus kultūros paveldo objektus- tris Žiemgalos dvarus, sukuriant virtualios realybės video filmuką, kuris padidins informacijos sklaidą bei prieinamumą, pritaikant pažintinio turizmo reikmėms. 

Pasitelkus šiuolaikines technologijas, suskaitmeninti trys kultūros paveldo objektai - Daunoravos, Malgužių, Medvilionių dvarai.

Buvo sukurtas virtualus filmukas apie Joniškio krašto tris dvarus, kuris suteikia galimybę virtualios realybės akinių pagalba susipažinti su kultūros paveldo objektais, išgirsti įdomius faktus apie juos bei stebėti, kaip šie dvarai keitėsi begant metams. 

Interaktyvus video su virtualios realybės (VR) formato programa buvo sukurta atsižvelgiant į poreikį didinti paslaugų patrauklumą, siekiant lankytojams suteikti naujų, šiuolaikiškų patirčių ir suteikti žinių apie Žiemgalos dvarus, jų vertybes ir unikalumą.