Žagarės vyšnių festivalis 2021 m. „Visiems kas su mumis"

Atgal

Žagarės vyšnių festivalis 2021 m. „Visiems kas su mumis"

2021-07-08

Š.m. liepos 15 -18 d. Žagarėje jau septynioliktą kartą įvyks Žagarės vyšnių festivalis 2021 - vienas žinomiausių festivalių Lietuvoje, be kurio vasara jau tiesiog neįsivaizduojama. Jo šūkis šiemet – „Visiems, kas su mumis“. Vyšnių festivalis svečius pasitiks didžiausiu turgumi Šiaurės Lietuvoje, kuris įsikurs Raktuvės g.50 Žagarėje. Jame festivalio svečiai ras daugiau nei 200 prekiautojų, būrį kaliausių, o smagią atmosferą palaikys muzikantai. Šalia įsikurs įspūdingi atrakcionai, patenkinsiantys ir išrankiausius lankytojus, ir senųjų automobilių paroda.  

Žagarės vyšnių festivalis jau neįsivaizduojamas be kaliausių. Tautodailininkė Aušra Petrauskienė šventės metu organizuos tradicinį kaliausių plaukimą Švėtės upe per Žagarės miestą, paplūdimyje prie Švėtės upės užtvankos vyks kaliausių šokių pasirodymai ir diskoteka. Žagariečiai savo sodybas jau puošia kaliausėmis, tad keliaujant miesto gatvėmis bus galima jomis pasigrožėti.

Penktadienio ir šeštadienio vakarais festivalio koncertinė programa kvies prie Žvelgaičių ežero. Čia koncertuos Inga Jankauskaitė, 8 Kambarys, Sisters On Wire, Saulius Prūsaitis, Free Finga, Evgenya Redko, Kostas Smoriginas, Jurijus Veklenko, RebelHeart, Yto, Angelou, Poliarizuoti stiklai, DJ Freaky, Igoris Šifris, Austieja su grupe bei kiti žinomi atlikėjai bei grupės. Bilietus į juos reikia įsigyti iš anksto internetu puslapyje kakava.lt.  

Daugiau informacijos Žagarės Vyšnių festivalis