„Pažink kaimynus Žiemgaloje“

Atgal

„Pažink kaimynus Žiemgaloje“

2021-06-11

Nuo 2021 birželio 11 d. iki 2021 rugpjūčio 30 d. Lietuvos ir Latvijos gyventojai yra kviečiami dalyvauti projekte, pažinti projekto vietoves, aplankyti savo šalių turistinius objektus ir įkelti “asmenukes” į projekto “Kaimini Zemgale” mobiliąją programėlę. Šiais metais bus naudojamasi tik mobiliąja programėle.

Dėl epidemiologinės situacijos Lietuvoje ir Latvijoje, šias metais dalyviai kviečiami lankyti turistinius objektus savose šalyse, kadangi yra reikalinga atsižvelgti į keliavimo apribojimus ir taisykles. Šio projekto metu dalyviai privalės aplankyti 16 lankytinų objektų savo šalyje ir virtualius vartus ties Adžūnų /Žeimelio siena (matomus SAN programėlėje).

Pažymint Lietuvos ir Latvijos sienos nustatymo šimtmečio jubiliejų, ties Adžūnų /Žeimelio siena buvo sukurti virtualūs vartai matomi per SAN programėlę. Norint pamatyti šiuos virtualius vartus jums prireiks giroskopo! Giroskopas tai jutiklis išmaniajame įrenginyje padedantis matyti objektus „papildytoje realybėje“. Norint patikrinti ar jūsų išmanusis prietaisas turi giroskopą, jums reikės įvesti žodžių junginį“360 degree video” į paieškos laukelį YouTube ir peržiūrėti filmuką. Jei filmukas judės, kai sukiosite išmanųjį prietaisą, vadinasi, jūsų prietaisas turi giroskopą, tačiau jei galėsite judinti filmuką tik piršto pagalba tai reikš, kad giroskopas nėra įdiegtas.

Projekto komanda sukūrė pristatomąjį filmuką, kuriame galima peržiūrėti visus projekto objektus, ties kuriais projekto dalyviai turi pasidaryti asmenukes, taip pat interaktyvų google žemėlapį, nurodantį tikslias visų objektų vietas ir koordinates.

Kaip ir kiekvienais metais projekto prizai yra 4 dviračiai ir 4 elektriniai paspirtukai. 4 prizai bus skirti Lietuvos dalyviams, kurie aplankys 16 projekto objektų (po keturis kiekvienoje projekto savivaldybėje) ir virtualius vartus prie Lietuvos - Latvijos sienos ties Adžūnais / Žeimeliu (matomus per SAN aplikaciją). Projekto dalyviai iš Lietuvos galės laimėti 2 dviračius ir 2 elektrinius paspirtukus. Šiuos prizus įsteigė Biržų, Pasvalio, Pakruojo ir Joniškio savivaldybės. Taip pat 4 prizai bus skirti projekto dalyviams iš Latvijos, kurie turės aplankys 16 projekto objektų (po keturis kiekvienoje savivaldybėje) ir virtualius vartus prie Lietuvos - Latvijos sienos ties Adžūnais / Žeimeliu (matomus per SAN aplikaciją). Projekto dalyviai iš Latvijos galės laimėti 2 dviračius ir 2 elektrinius paspirtukus. Šiuos prizus įsteigė Bauskės, Iecavos, Rundalės ir Vecumniekų savivaldybės.

Projekte dalyvaujantys objektai žemėlapyje: https://sites.google.com/view/kaiminizemgale/akcijas-objekti-akcijos-objektai

Dalyvavimo taisyklės: https://sites.google.com/view/kaiminizemgale/nolikums-nuostatai

Instrukcijos kaip pamatyti objektus SAN aplikacijoje: https://sites.google.com/view/kaiminizemgale/akcijas-objekti-akcijos-objektai/mobile-app

SAN aplikacijos parsisiuntimas: http://web.san.lv/

Šis projektas vyksta nuo 2017 metų ir organizuojamas jame dalyvaujančių Biržų Pasvalio, Pakruojo ir Joniškio, Bauskės, Iecavos, Rundalės ir Vecumniekų savivaldybių. Projekto tikslas - skatinti turizmo ir verslo vystymąsi šiose vietovėse tuo pačiu metų pažįstant kaimynų kultūrą.