Ribojimai verslui karantino metu

Atgal

Ribojimai verslui karantino metu

2020-04-02

Ribojimai verslui karantino metu

  • Visų atviruose ir uždaruose erdvėse organizuojamų renginiai bei susibūrimų draudimas: sveikatinimopaslaugų centrų, sanatorijų, poilsio centrų veiklos draudimas, išskyrus individualias reabilitacijos paslaugas, kurios susijusios su gydymu. 
  • Grožio paslaugų teikimas draudžiamas.
  • Draudžiama lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų salonų veikla.
  • Apgyvendinimo paslaugų teikimas gali būti draudžiamas kiekvienoje savivaldybėje atskiru savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu. Viešbučių ir kitos patalpos naudojamos asmenims izoliuoti atskiru savivaldybių ir apgyvendinimo paslaugų teikėjų susitarimu arba savivaldybės administracijos direktoriaus reikalavimu. 
  • Viešojo maitinimosi įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų veikla draudžiama, išskyrus kai maistas galinamas išsinešimui arba kitais būdais pristatomas gyventojams. 
  • Draudžiama parduotuvių, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgaviečių ir kitų viešųjų prekybos vietų veikla. Šis draudimas netaikomas:
    • Parduotuvėms (įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose), kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas; 
    • Maisto prekybai turgavietėse ir kitose viešosiose prekybos vietose;
    • Augalų, skirtų sodinti, sėklų, trąšų prekybai lauko sąlygomis specialiai tokiai prekybai skirtose prekybosvietose, taip pat naudojant laikinuosius prekybos įrenginius kitose viešosiose prekybos vietose. Šių prekių prekyba turgavietėse draudžiama; 
    • Internetinei prekybai ir kai prekės pristatomos fiziniams ir juridiniams asmenims ar atsiimamos atsiėmimo punktuose; 
    • Parduotuvėms (įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose), į kurių patalpas patekti įrengtas atskiras tiesioginis įėjimas iš lauko ir kurių patalpose ribojamas pirkėjų ir kitų lankytojų (toliau – pirkėjas) srautas – užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m vienam pirkėjui tenkantis prekybos plotas arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas pirkėjas. 
  • Leidžiama teikti stacionariose paslaugų teikimo vietose, išskyrus šio nutarimo kituose papunkčiuose nustatytus paslaugų teikimo draudimus, paslaugas, kurių metu būtinas ne ilgesnis kaip 20 min. tiesioginis kontaktas su paslaugų gavėju, jeigu paslaugų teikimo vietose ribojamas paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas – užtikrinamas ne mažesnis kaip 10 kv. m paslaugos teikimo vietos patalpų plotas, tenkantis vienam paslaugos gavėjui, arba vienu metu paslaugos teikiamos ne daugiau kaip vienam paslaugos gavėjui. 
  • Leidžiama teikti finansines paslaugas ir kvalifikuotų patikimumo užtikrinimo paslaugų teikėjų sudarytų kvalifikuotų sertifikatų išdavimo paslaugas maisto prekių parduotuvėse, prekybos ir (arba) pramogų centruose. 

Prekybos ir paslaugų teikimo bei renginių vietose, kuriose veikla nedraudžiama, turi būti užtikrintos valstybės
lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu nustatytos būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, darbuotojų ir pirkėjų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

COVID-19 ligos valdymo priemonės prekybos ir paslaugų teikimo vietoms 
SAM rekomendacijos dėl parduotuvių ir turgaviečių

Visa aktuali informacija dėl koronaviruso verslui yra nuolat atnaujinama ir pildoma Ekonomikos ir inovacijų
ministerijos tinklalapyje. Kilus klausimų dėl verslo veiklos, verslininkai gali kreiptis el. paštu verslui@eimin.lt


Primename, kad iki karantino pabaigos Joniškio TVIC klientus aptarnauja tik nuotoliniu būdu!
Turizmo informacija: info@visitjoniskis.lt, tel.: +370 426 52388
Verslo informacija ir konsultacijos: verslas@visitjoniskis.lt, tel.: +370 426 52388 arba
direktorius@visitjoniskis.lt, tel.: +370 646 25983

Informaciją parengė Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras