Tarptautinis žemdirbių ir kaimo bendruomenių festivalis „Tas kraštas Lietuva vadinas...“

Atgal

Tarptautinis žemdirbių ir kaimo bendruomenių festivalis „Tas kraštas Lietuva vadinas...“

2019-06-08

Sveiki,

Kirnaičių kaimo bendruomenė kartu su Lietuvos ŽŪR organizuoja tradicinį, jau tryliktąjį, tarptautinį žemdirbių ir kaimo bendruomenių festivalį „Tas kraštas Lietuva vadinas...“, kuris vyks šių metų birželio 8 dieną Kirnaičių kaime, Joniškio rajone. Festivalyje dalyvaus rajono ir respublikos kaimo bendruomenės, žemdirbiai, žemdirbių asociacijos, ūkininkai, amatininkai iš visos Lietuvos.

Festivalio rengėjai organizuoja festivalio dalyvių, kaimo bendruomenių atstovų ir svečių eiseną nuo kultūros namų iki kaimo parko, kuriame bus įrengta scena. Kas turite atsivežkite savo bendruomenės inicialus: vėliavą, plakatus, sportinę aprangą, kepuraites ir t.t. Pristatysime kiekvieną atvykusią kaimo bendruomenę, todėl prašome el. paštu iki festivalio atsiųsti porą ar trejetą sakinių apie savo bendruomenę.

Joniškio visuomenės sveikatos centras festivalio metu organizuoja sveiko maisto šventės konkursą, kuriame kviečiamos dalyvauti kaimo bendruomenės. Norint dalyvauti, tam būtina pasiruošti iš anksto.

Varžybų teisėjai prieš sportinių varžybų pradžią (12.45 val.) organizuoja olimpinės mylios (1988 m) bėgimo varžybas. Ši rungtis yra įskaitinė (viena mergina ir vienas vaikinas). Vėliau (16.00 val.) festivalio mini maratono (3900 m) bėgimas, dalyvių skaičius neribojamas.

Festivalio rėmėjų prizais apdovanosime visas atvykusias ir užsiregistravusias bendruomenes.

Viso festivalio metu veiks amatų miestelis.

Tikimės, kad Jūs tikrai subursite komandą, kuri tinkamai atstovaus sportinėse varžybose (festivalio programa, paraiškos forma, kvietimas ir sportinių varžytuvių nuostatai pridedami). Sportinių varžybų paraišką pateikite iki festivalio atidarymo.

Apdovanosime penkias pačias sportiškiausias kaimo bendruomenes.

Scenoje pasirodys geriausi Joniškio ir Žagarės kultūros centrų saviveiklininkai ir atlikėjai, sporto centro šokėjos, šokių grupė „Avantiūra“, romansų grupė „Ašalia“ ir kt., festivalio svečiai, Latvijos lietuvių bendruomenės dainų ir šokių kolektyvai, kiti atlikėjai. 13.00 valandą, tuoj po iškilmingo festivalio atidarymo, vyks sportinės varžybos, saviveiklinių kolektyvų pasirodymai, numatyta dviejų valandų speciali programa vaikams.

Vakare koncertuos grupė „Poliarizuoti stiklai“ ir Šarūnas Mačiulis, merginų grupė „4 Roses“, vėliau – grupė „Tautinis brandas“, ir grupė „Vega“. Uždegsime šventinį laužą, nugriaudės įvairiaspalvis šventinis festivalio fejerverkas.

Vidurnaktį festivalio muzikinė vinis – grupės „Thundartale“ koncertas.

Po koncerto – naktiniai šokiai-diskoteka su grupe „Petnešos“.

Apie Jūsų dalyvavimą festivalyje prašytume pranešti ne vėliau kaip iki birželio 7 dienos telefonu: 8 611 16738 - Kęstutis Ladukas, el. paštas: kladukas@gmail.com.   

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.

Laukiame visų festivalyje Kirnaičiuose...    

 

Kirnaičių kaimo bendruomenės vardu

                  bendruomenės pirmininkas                                              Kęstutis Ladukas

 

 

Birželio 8 dieną festivalio metu numatomi papildomi autobusų maršrutai:

Joniškio miesto centras – Kirnaičiai (seniūnijos aikštelė)

10.30; 13.30; 16.30; 19.30

Kirnaičiai (seniūnijos aikštelė) – Joniškio miesto centras

13.00; 16.00; 19.00; 22.00