Nuo balandžio 27 d. bus leidžiama lankytis pažintiniuose takuose

Atgal

Nuo balandžio 27 d. bus leidžiama lankytis pažintiniuose takuose

2020-04-23

Vyriausybė pritarė antrajam karantino švelninimo etapui. Šalies gyventojams bus leista lankytis pažintiniuose ir mokomuosiuose takuose, tačiau išlieka draudimas lipti į apžvalgos bokštus. 

Nuo pirmadienio – balandžio 27 d. – vėl bus galima lankytis Mūšos tyrelio pažintiniame take. Tačiau lankytojų prašome laikytis saugaus atstumo, dėvėti veido kaukes, nepamiršti, jog take nėra šiukšliadėžių, tad ką atsinešėte su savimi, tą reikia ir išsinešti. Mūšos tyrelio takas taip pat yra nerūkymo zona, todėl rūkyti čia griežtai draudžiama.
Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba informuoja, jog medžių lajų takas Anykščių regioniniame parke, Birštono bokštas Nemuno kilpų regioniniame parke ir kiti bokštai kol kas lieka uždaryti. Piliečiai turėtų būti sąmoningi ir karantino laikotarpiu juose nesilankyti.
Karantinas pratęstas iki gegužės 11 dienos. Karantino laikotarpiu Aplinkos ministerija ir jai pavaldžios institucijos gyventojus aptarnauja tik nuotoliniu būdu. Tad į Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą, saugomų teritorijų direkcijas, lankytojų centrus ir gamtos mokyklas interesantai gali kreiptis nuotoliniu būdu: telefonais, elektroniniais laiškais, kt.
Saugomų teritorijų lankytojų centrai kol kas lieka uždaryti lankytojams. Tačiau nuo balandžio 27 d. leidžiamas parkų, zoologijos, botanikos sodų, esančių atvirose lauko erdvėse, lankymas. Primename, kad būtinai turėtų būti ne mažesnis nei 2 metrų atstumas tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių. Toliau bus privaloma dėvėti veido kaukes.
Kadangi orai šyla, lankytojai gali vaikščioti ir grožėtis nacionalinių bei regioninių parkų gamta, stebėti bundančią gamtą. Mokslininkai įrodę, kad aktyvus buvimas gamtoje gerina žmonių savijautą – ne tik fizinę, bet ir psichologinę. Būkime sveiki!
Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Žagarės regioninio parko direkcijos informacija