Festivalis Saulėtosios naktys

Atgal

Festivalis Saulėtosios naktys

2019-08-22

12–tus metus vyksiantis nekomercinis festivalis „Saulėtosios naktys“

Saulėtosios naktys – tai ekologiškas, nekomercinis, idėjinis festivalis, buriantis bendraminčius menininkus, muzikantus ir kitus kūrybingus žmones. Siekiame, kad festivalyje visi apsilankę išmoktų ir atrastų kažką naujo. Stengiamės, jog festivalio dalyviai kas kartą patirtų vis daugiau naujų įspūdžių bei būtų įkvėpti kūrybiškai. Dažnai nenuspėjamos renginio veiklos kasmet įgauna vis daugiau išraiškos formų – daugybė Lietuvos bei užsienio muzikinių grupių bei atlikėjų pasirodymų, paskaitos ir pašnekėsiai įvairiomis temomis, taip pat gausybė EKO idėjų, sporto rungčių, unikalių kūrybos projektų, instaliacijų, šokių, kūrybinių dirbtuvių, filmų, performansų bei improvizacijų.
 
 
Festivalyje didžiausią dėmesį skiriame ne muzikos žanrui, bet muzikos skleidžiamoms vibracijoms. Čia galima išgirsti skirtingų žanrų muzikos: dainuojamosios poezijos (bardų), roko, regio, folko, bliuzfunkpoprockalternatexperimento ar net repo. Nepaisant to, visas Saulėtųjų Naktų festivalio muzikines grupes ir atlikėjus sieja esminiai motyvai – muzikos pozityvumas, gera energija, nuoširdumas, bendruomeniškumas.
Viena pagrindinių festivalio ,,Saulėtosios Naktys‘‘ idėjų – kiekvienas dalyvis tuo pačiumetu yra ir organizatorius. Daugelis festivalio meninių erdvių, pasirodymų, instaliacijų, etiudų yra sugalvojami ir įgyvendinami būtent festivalio savanorių bei dalyvių. Čia sielai artimos veiklos randa kiekvienas dalyvis: judrieji gali varžytis sporto rungtyse, norintiems atsipalaiduoti daromi masažai, taip pat galima išmokti šokio meno, įvairių muzikos instrumentų valdymo ar tiesiog paklausyti įdomios paskaitos susėdus prie unikalių molinių pečių bei užkandus raw– gyvo, žalio maisto.
 
 
Festivalis vyksta šimtametėje istorinėje sodyboje ir aplink ją besidriekiančiame obelųsode. Šalia teritorijos yra nedidelis vandens telkinys, kuriame paplaukioti gali visi sukaitę po purvo/molio vonios. Šiais metais čia jau dvyliktą kartą tęsime meno, muzikos ir meilės istorijas. Vietos jaukioje sodybos teritorijoje pakanka visiems – joje gausu įvairių erdvių skirtingus skonius turintiems žmonėms. Galima rinktis tarp indėniškų tipių, kuriuose rusena ugnis, vyksta įvairūs ritualai, skamba dainos; įvairiausių poilsio zonų, įsikūrusių po medžiais, ant šieno ar pavėsinėje. Taip pat naujai įkurtas GEO – DOMUS (kupolas), kuriame vyksta įvairiausi užsiėmimai, filmų peržiūros ar pavėsio užsimaniusių festivalio lankytojų susibūrimai. Mažojoje Menulio scenoje nuolatos yra skaitomos paskaitos, rodomi įvairūs pasirodymai, susitelkiama muzikinėms improvizacijoms. Ir žinoma, didžiosioji Saulės scena, kurios dėka saulė šviečia ir naktį, ir dieną.
 
Rugpjūčio 22 – 25 d. 
Gataučiai, Joniškio r.